Betalingsregelingen

Betalingsregeling, als in 1 keer betalen niet lukt

Kan iemand een schuld niet in 1 keer terugbetalen, dan kan hij een betalingsregeling aanvragen. Voor zo’n regeling moet de schuldeiser toestemming geven. Het is dan ook belangrijk dat wanneer er een betalingsregeling wordt aangevraagd, goed gemotiveerd wordt waarom de werknemer een betalingsregeling wil en wat het hoogste bedrag is dat hij per keer kan aflossen.

Grip Schuldhulpverlening voorkomt extra kosten

Grip Schuldhulpverlening adviseert om tijdig een betalingsregeling aan te vragen. Wacht uw werknemer er te lang mee, dan kunnen er extra kosten ontstaan, zoals incasso- of deurwaarderskosten. Door in overleg te gaan met de schuldeiser proberen we een betalingsregeling te treffen. De schuldeiser is niet verplicht om zijn medewerking te verlenen aan een betalingsregeling.

Hulp bij betalingsregeling

Wij kunnen de financiële situatie en de financiële draagkracht in kaart brengen en de schuldeiser overtuigen dat een regeling de beste oplossing voor beide partijen is. Gaat de schuldeiser akkoord en wordt de betalingsregeling nagekomen dan bespaart niet alleen de schuldeiser kosten, maar ook degene met schulden.

Neem contact met ons op voor het maken van een offerte op maat

Uw medewerker aanmelden