Minder werken

Is minder werken voor uw werknemer interessant?

Wij helpen graag!

Nu de AOW leeftijd steeds verder verschuift, merken wij een toename van verzuim onder 50 en 60-plussers. Het is voor velen lastig om tot de 67ste levensjaar volledig ingezet te worden. Als een werknemer graag inzicht wil krijgen of hij/zij eerder kan stoppen met werken, is het verstandig om deze keuze weloverwogen te maken. De financiële mogelijkheden zijn vaak goed te schetsen in een overzichtelijk financieel plan. Wij helpen hier graag bij.

Waarom minder werken?

Iedereen heeft zo zijn redenen om minder te willen werken. De één wil meer tijd voor zichzelf, de ander heeft het nodig om voor een ander te zorgen. Soms is het om te voorkomen dat de werknemer langdurig gaat uitvallen. Belangrijk is dan om inzicht te krijgen in welke financiële gevolgen dat met zich mee brengt.

Inzicht in de persoonlijke financiële situatie

Als de werknemer minder uren wilt gaan werken, zijn er maar weinig aanbieders die maatwerk bieden. Grip geeft persoonlijk en vertrouwelijk financieel advies. Daardoor weet de werknemer precies waar hij/zij staat en wat de mogelijkheden zijn. Dit is voor zowel de werknemer als de werkgever zeer prettig.

Wat levert dit op?

  • Overzichtelijke berekening van de huidige inkomsten en uitgaven.
  • Overzichtelijke berekening van de toekomstige inkomsten en uitgaven.
  • Gevolgen in opbouw van vakantiegeld en pensioen.
  • Positieve effecten van meer vrijheid.

Zo zijn er nog meer punten die het verstandig maken om hulp in schakelen
bij het verkrijgen van inzicht in de mogelijkheden en financiële gevolgen.

Neem contact met ons op voor het maken van een offerte op maat

Uw werknemer aanmelden