Martin – Touringcarchauffeur – 45 jaar

”Toen er enkele jaren geleden bij me ingebroken was, merkte ik dat er dingen betaald werden via mijn bankrekening die ik zelf niet had aangeschaft. Ik heb uiteraard meteen aangifte bij de politie gedaan, wat bedragen terug kunnen halen en van de bank ook geld teruggekregen. Maar het was al te laat. Sommige betalingen kreeg ik niet terug en daardoor raakte ik acuut in de schulden. Ik was zo enorm boos. Ik had niets verkeerd gedaan en een of andere figuur stortte mij in de ellende. Ik kon het maar niet accepteren en daardoor maakte ik sommige aanmaningen en post van mijn werkgever ook niet meer open. Niet zo slim natuurlijk.”

Je schaamt je, vertelt het niemand, terwijl het niet jouw schuld is.

”Ik kon mijn financiële problemen maar niet loslaten. Hoe kon dit gebeurd zijn? En hoe loste ik het op? Door al dit getob kreeg ik enorme concentratieproblemen en dat kan je niet hebben als touringcarchauffeur. Ik was bang dat ik door zou draaien. Toen heb ik tijdens een gesprek met mijn leidinggevende mijn financiële problemen ter sprake gebracht. Het kwam er allemaal in één keer uit. Hij heeft mij toen doorverwezen naar Grip voor budgetcoaching. Daar ben ik ’m nog steeds dankbaar voor. Samen met de budgetcoach hebben we mijn administratie van A tot Z doorgenomen. Dat had ik al een tijd niet gedaan want ik had mijn kop diep in het zand gestoken. Vervolgens heeft mijn budgetcoach me een cursus gegeven over het administreren van mijn inkomsten en uitgaven en heb ik belastingaangifte gedaan met goed resultaat; ik kreeg meteen een behoorlijk bedrag terug! Verder heeft mijn budgetcoach contact gezocht met mijn schuldeisers en met hen een betaalafspraak opgezet. Dat durfde ik zelf ook niet meer te doen.”

Ik heb weer plezier in mijn werk. Eigenlijk in alles wat ik doe.

”De doorverwijzing naar Grip is iets wat ik nooit zal vergeten. Ik ben mijn werkgever dankbaar dat hij ervoor betaald heeft. Het heeft me mijn leven weer teruggegeven. Ik heb weer overzicht, weet wat mijn schuldenlast is en hoe ik mijn administratie bij moet houden. Ik had nog wat spaargeld en daarmee heb ik extra betalingen gedaan aan enkele schuldeisers. Verder beschik ik over een redelijk goed salaris en verwacht ik dat mijn schulden over twee tot drie maanden zijn afbetaald. Ik heb nu weer rust in mijn kop en ook weer plezier in mijn werk en de alledaagse dingen. Thuis ben ik ook weer te pruimen, wel zo gezellig voor mijn gezin.”