Wat heb ik eraan als werkgever?
Een investering in een oplossing
Waarom zou u als werkgever een dergelijk traject betalen? Als een werknemer schulden heeft, kan dat een grote impact hebben. Op zijn functioneren, op ziekteverzuim en op het concentratievermogen. Werknemers met financiële problemen zijn gemiddeld 9 dagen per jaar meer ziek en 20% minder productief. Voor een fulltime werknemer met een modaal inkomen is dat samen € 13.000 (bron: Nibud). Daarnaast zijn zij vatbaarder voor diefstal en corruptie.
Vanuit uw zorgplicht als werkgever wilt u uw werknemer een oplossing bieden. Ook om te zorgen dat uw bedrijf, organisatie of instelling niet met schade wordt geconfronteerd. Door Grip Schuldhulpverlening in te schakelen biedt u werknemers uitzicht op een gezondere financiële situatie. Bovendien ondersteunen wij u als werkgever met praktische adviezen en een doelgerichte aanpak. Zo beperkt u de eventuele gevolgen.
Door Grip Schuldhulpverlening in te schakelen biedt u werknemers uitzicht op een gezondere financiële situatie.
Een investering in schuldhulpverlening betaalt zich terug
Grip Schuldhulpverlening werkt in opdracht van de werkgever. Schakelt u ons in voor een werknemer dan zijn er voor hem geen kosten aan verbonden, u betaalt ons voor ons werk. Zie het als een investering. Werknemers die weten dat er aan hun financiële problemen wordt gewerkt, zijn minder snel afgeleid en melden zich minder vaak ziek.
Samen werken aan oplossingen
De begeleiding van Grip Schuldhulpverlening bestaat uit twee fasen. Het doel van onze begeleiding is het vinden van een structurele oplossing voor de schuldsituatie van uw werknemer. Zodat de financiële situatie geen probleem (meer) vormt, privé en op het werk.
Werknemer direct aanmelden