Tips om schuldproblemen bespreekbaar te maken met uw werknemer

Tips om schuldproblemen bespreekbaar te maken met uw werknemer

Met een werknemer in gesprek gaan over zijn financiële zorgen is vaak niet eenvoudig. Mensen met schulden praten niet graag over hun problemen. Voor hen is het een taboe. Toch kan een gesprek de eerste stap naar een oplossing zijn. Maar hoe pakt u dat aan?

Tips van Grip

  • Wek interesse over schuldhulpverlening tijdens een groepsgesprek, zo voorkomt u dat de werknemer zich persoonlijk onder druk gezet voelt.
  • Vermoedt u een financieel probleem bij uw werknemer, toon belangstelling. Vraag of u iets mag vertellen over de hulp die u kunt bieden. Dat werkt beter dan het ongevraagd geven van allerlei informatie.
  • Informeer of de financiële problemen impact hebben op het dagelijks leven van uw werknemer. Vertel dat het aanpakken van schulden weer rust kan brengen. Denk in oplossingen en niet in belemmeringen. Vraag niet meteen naar de oorzaak. Toon begrip.
  • Stel uw werknemer gerust door aan te geven dat hij/zij niet de enige is en dat financiële problemen niets zijn om je voor te schamen.

Werknemer direct aanmelden

Nieuw bij Grip Schuldhulpverlening?

Heeft u nog geen samenwerkingsovereenkomst, maar wilt u wel een werknemer aanmelden? Neem via onderstaande knop contact met ons op. Wij versturen u een offerte op maat.